Energiebesparende raamdecoratie

Het koude weer komt er aan. In januari en februari gaat het koud worden! Zelfs kouder dan normaal.* De verwarming zal dus lekker omhoog geschroefd worden. Lekker warm, maar slecht voor de energierekening! Met de juiste tips en energiebesparende raamdecoratie kan je gelukkig heel wat stookkosten besparen.

Tips om geld (energie) te besparen: energiebesparende raamdecoratieisolerende-plissegordijnen-geld-besparen

  • Doe ’s avonds en ’s nachts de raamdecoratie dicht. Dit is niet alleen goed voor de energierekening, maar staat ook gezellig.
  • Hang gordijnen of andere raamdecoratie niet voor de verwarming. Er gaat dan veel warmte verloren. Dit geldt ook voor kasten en bankstellen: houd de verwarming zoveel mogelijk vrij.
  • Veel woningen zijn inmiddels voorzien van dubbel glas. Maar ook als dit niet mogelijk is of als dit te prijzig is: niet getreurd. Enkel glas in combinatie met goede, isolerende binnenzonwering isoleert zelfs beter dan alleen dubbel glas.
  • Dubbele plisségordijnen of duettes met een aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op. Het aluminium houdt de kou buiten en de warmte binnen. Dit is handig in de winter, zo houdt u de warmte binnenshuis. 37% van de warmte gaat namelijk verloren via de ramen. In de zomer houdt u de warmte buiten en blijft het binnen lekker cool.

 

Duettes met een verduisterende aluminium laagEnergiebesparende raamdecoratie: isolerende plisségordijnen

Zoals eerder werd aangegeven zijn dubbele plisségordijnen de meest isolerende raamdecoratie. De reden dat dubbele plissés isolerend werken komt door de honingraatstructuur. Van de zijkant heeft het plisségordijn namelijk allerlei een honingraatstructuur. In deze honingraat zit stilstaande lucht en deze geleidt geen lucht. Zeker als de honingraat plissé aan de binnenkant een aluminium laag heeft is het extra isolerend, omdat deze geen warmte door laat. U kunt dus heel wat geld besparen door isolerende honingraat plisségordijnen te nemen.

Dubbele honingraat plisségordijnen

PlissegordijnenExpert.nl biedt dit soort dubbele honingraat plisségordijnen in veel verschillende kleuren aan, waaronder grijs, wit, bruin, maar ook blauw en roze. Voor iedere ruimte is er dus een geschikte plissé te vinden. Dus denk aan het milieu en aan uw portemonnee en bespaar energie met dubbele honingraat plisségordijnen!