Top 5 redenen om te kiezen voor plisségordijnen op maat

plisse op maat

Als u kiest voor plisségordijnen op maat dan bepaalt u zelf hoe breed en hoe hoog het plisségordijn wordt. Verder bepaalt u de kleur, de stof, de uitvoering en verdere opties. De plisségordijnen worden speciaal naar uw wens geproduceerd. Plisségordijnen op maat passen perfect op uw kozijn. Een plisségordijn is geschikt voor vele situaties en raampartijen.

 

 1. Kwaliteit

De kwaliteit van plisségordijnen is niet te vergelijken met een kant en klaar plisségordijn. Een plisségordijn wordt gemaakt van een betere stof waardoor het doek lang mee gaat en minder snel uithangen. Daarnaast zijn de onderdelen van een op maat gemaakt plisségordijn gemaakt van betere kwaliteit.

 

 1. Past precies

Plisségordijnen op maat kunnen tot de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd. Plisségordijnen op maat kunnen daarnaast breder en groter worden gemaakt dan een kant-en-klaar plisségordijnen. Zo kan er voor bijna ieder raam een passend gordijn worden gemaakt. Zelfs voor kunststof en aluminium kozijnen zijn er speciale bevestigingen.

 

 1. Langere levensduur

Maatwerk gaat langer mee. Een plisségordijn op maat is van hoogstaande kwaliteit. De onderdelen zijn beter dan van een kant-en-klaar rolgordijn en daarom heeft een plisségordijn op maat een langere levensduur. Ook heeft u garantie op een plisségordijn op maat dus als er een probleem optreedt, wordt dit probleem verholpen of ontvangt u een nieuw product.

 

 1. Luxe

Een plisségordijn op maat heeft een luxe uitstraling. De onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen met een mooie afwerking. De stof is met een laser op maat gesneden en er is dus geen sprake van rafels. U kunt verder voor verschillende opties kiezen om ervoor te zorgen dat het plisségordijn er nog luxer uit ziet. Bijvoorbeeld een top down bottom up uitvoering waarbij de stof in het midden van het raam hangt.

 

 1. Gemak

U vraagt online kleurstalen aan van de kleuren en stof waarin u interesse heeft. U dient dan de maten op te meten en dan bestelt u via de website. U  krijgt de bestelling in de meeste gevallen gratis geleverd. U hoeft de bestelling dan alleen op te hangen.

 Plissegordijn op maat 2

Het verschil tussen kant-en-klare plisségordijnen en plisségordijnen op maat

 

U kunt natuurlijk kant en klare plisségordijnen kopen en zelf op maat maken, maar het is wel een precisie werkje. U dient hiervoor wel de tijd te nemen, omdat er een aantal nadelen verbonden zijn aan het zelf op maat maken van een rolgordijn.

 

 • Geschikt voor een kunststof en aluminium kozijn

Als u een kunststof kozijn heeft dan kunt u niet boren in het kozijn. U kunt dan een kant en klaar plisségordijn ophangen aan de muur rondom het kozijn of aan het plafond. Als u dit geen mooie of handige optie vindt dan kunt u kiezen voor een plisségordijn op maat. Er zijn verschillende soorten bevestigingen waarbij u niet hoeft te boren in het kozijn.

 

 • Plisségordijnen op maat zonder boren monteren

Plisségordijnen op maat bieden verschillende soorten bevestigingen waarbij u niet hoeft te boren in het kozijn.

 • U kunt kiezen voor het smartfitsysteem, dit systeem is geschikt voor kunststof en aluminium kozijnen. U krijgt steunen erbij geleverd die tussen het glas en het rubber geschoven kunnen worden. Het plisségordijn zit dan in een frame en kan op de steunen worden geklikt.
 • U kunt kiezen voor steunen die u om een kozijn heen kunt klemmen. Deze steunen zijn dus alleen geschikt voor kunststof kozijnen die ook open kunnen. Het raam kan gewoon dicht ondanks dat er steunen om het kozijn zijn geklemd.

 plissegordijnen op maat 2

 • Geschikt voor dakramen

Plisségordijnen op maat hebben ook een speciale dak uitvoering. De plisségordijnen zijn geschikt voor een schuin dakraam, De stof hangt niet door en wordt gespannen door een spandraad en staaldraad.

 

 • Geen garantie

Als u zelf een plisségordijn op maat maakt, heeft u geen garantie meer op dat plisségordijn. Als er een probleem ontstaat, ook al heeft dat niets met het inkorten te maken,  dan vervalt uw garantie.

 

 • Standaarduitvoering

Bij een kant en klaar plisségordijn dat u zelf op maat maakt heeft u geen extra opties zoals een bepaalde uitvoering. Het kant en klaar plisségordijn wordt bedient van boven naar beneden en kan niet in het midden van het raam hangen. Daarnaast heeft een plisségordijn vaak goedkopere onderdelen, het heeft dus geen luxe uitstraling.

plisse op maat

 • Geen kieren aan de zijkant

Met plisségordijnen op maat kunt u kiezen voor u-profielen. Deze u-vormige profielen worden aan de zijkant gezet en hiermee zorgt u dat er zo min mogelijk restlicht via de zijkant komt. Wel is het zo dat een enkele stof gaten heeft in de stof waar de koorden doorheen lopen. Een dubbele honingraat stof heeft dat niet.

 

 • Snel kans op fouten

Bij een kant en klaar plisségordijn dat u zelf op maat maakt, heeft u een grote kans om een fout te maken met bijvoorbeeld inkorten.

 • U moet heel precies te werk te gaan voor het snijden of knippen van de stof. Een rechte lijn oogt mooier en zal niet snel gaan rafelen. Doordat er koorden door de stof heenlopen kunt u niet veel van de stof halen, anders is het plisségordijn niet meer bedienbaar.
 • Voor het inkorten van de breedte kunt u beter eerst wat minder stof eraf halen dan nodig is, mocht u er namelijk teveel vanaf halen dan kunt u het niet meer terugdraaien.

 

 • 2 Plisségordijnen in 1

Bij een plisségordijn op maat kunt u kiezen voor een dag en nacht systeem. Dit houdt in dat er twee plisségordijnen boven elkaar hangen. U kunt kiezen voor een verduisterende stof voor de nacht en een transparante stof voor overdag. Ook kunt u natuurlijk kiezen voor twee verschillende kleuren.

 

 • Mooie afwerking

De afwerking is minder mooi bij zelf op maat gemaakte plisségordijnen als u het vergelijkt met op maat gemaakte plisségordijn.

 • Het ophaalsysteem zit bij een maatproduct aan de zijkant en bij een kant en klaar product 15 cm van de zijkant af en loopt dus over de stof.
 • Het doek wordt bij een maatproduct op maat gesneden met een laser en is dus superstrak. Een doek van een kant en klaar plisségordijn moet u zelf op maat knippen en dan ontstaan er vaak rafels in het doek.
 • De materialen die bij een plisségordijn op maat worden gebruikt zijn kwalitatief beter en luxer.

top down bottom up plisse

 • De onderkant vastzetten met staaldraad

Met plisségordijnen op maat kunt u kiezen voor staaldraad. Dit stalen draad zit vast aan de onderlat zodat het plisségordijn strak komt te staan. Dit is handig als het plisségordijn op een deur is bevestigd die vaak open en dicht gaat of op een kiepkantel raam. Op deze manier blijft het plisségordijn op z`n plek hangen.

 

 • Kost meer moeite en tijd

Het kost dan misschien niet meer geld, maar kant en klare plisségordijnen kosten zeker wel meer moeite en tijd.

 • Als u plisségordijnen koopt die u zelf op maat gaat maken, moet u deze zelf ophalen of soms betalen voor het thuisbezorgen.
 • Ook gaat er best veel tijd zitten in het op maat maken. U moet de tijd nemen om door te lezen hoe u aan de slag moet gaan en u moet niet overhaast te werk gaan. Dan maakt u sneller fouten.

 

 • Afmetingen plisségordijnen op maat

Qua afmetingen is er ook een groot verschil. Plisségordijnen op maat kunnen breder en groter geleverd worden, maar ook smaller en kleiner dan kant en klare rolgordijnen:

 • Plisségordijnen op maat kunnen tot 3 meter breed geproduceerd worden. Kant en klare plisségordijnen zijn er tot 2 meter breed.
 • Plisségordijnen op maat kunnen tot 2,6 meter hoog geproduceerd worden. Kant en klare plisségordijnen zijn er tot 2,2 meter hoog.
 • Plisségordijnen op maat kunnen vanaf 20 cm breed geproduceerd worden. Kant en klare plisségordijnen zijn er vanaf 60 cm breed.

Plisségordijnen op maat kunnen vanaf 20 cm hoog geproduceerd worden. Kant en klare plisségordijnen zijn er vanaf 180 cm hoog.