Welke montagebevestiging plisségordijnen kies ik?

plisségordijn op maat
Er zijn verschillende soorten montagebevestigingen voor plisségordijnen. U kunt bij iedere bestelling zelf de keuze maken welke montagebevestiging u erbij bestelt, maar het is voor de meeste mensen lastig om te bepalen welke steun of clip het beste past bij de manier waarop u het wilt ophangen. Wij hebben daarom voor u een handig overzicht gemaakt welke montagesteunen wij hebben en wat de verschillen zijn.
De soorten montagebevestiging van plisségordijnen
montagebevestiging plisségordijnen

Montagebevestiging plisségordijnen -plafondclip

De naam van deze montagesteun zegt het al. De plafondclip is bedoeld om het plisségordijn aan het plafond van een kamer of aan het plafond van het kozijn te monteren. De clip monteert u eerst aan het plafond of het kozijn en dan klikt u eenvoudig het plisségordijn in de clip. Hieronder ziet u een filmpje van onze buitenlandse collega`s die niet dezelfde steunen gebruiken, maar het principe is hetzelfde.

Wandsteun

Ook bij de wandsteun is het duidelijk dat deze montagebevestiging bedoeld is voor op de wand of het kozijn. U monteert de wandsteunen op de wand of het kozijn en dan kunt u het plisségordijn aan de bovenkant van de wandsteun erin klikken.

Voorsprongsteun

Een voorsprongsteun is een vorm van een wandsteun, maar zorgt ervoor dat het plisségordijn iets meer van de wand komt. Dit is handig als u bijvoorbeeld een uitstekende raamhendel f deurklink heeft.

Klemsteun

plisségordijn kiepkantelraam
Voorbeeld plisségordijn met bevestigingsklemmen

Een klemsteun is geschikt voor een kiep-kantel raam. U klemt de steun om het kozijn heen en dan kunt u het plisségordijn er aan de bovenkant in klikken. Het handige van deze steun is dat het een groot klembereik heeft dus op vele ramen past. Het nadeel is echter dat het plisségordijn dan alleen aan de bovenkant vast zit en aan de onderkant los hangt.

Bevestigingsklem

De bevestigingsklem is speciaal bedoeld voor kiep-kantelramen. Het plisségordijn zit met de koorden vast aan de bevestigingsklemmen. U klemt de steun zowel aan de bovenkant als de onderkant om het kozijn heen en zorgt ervoor dat de koorden strak staan. Het voordeel is dat het plisségordijn mooi voor het glas hangt, het nadeel is dat deze klemmen een bereik hebben van 15-24 mm en daarmee zijn ze niet voor ieder kozijn geschikt.
smartfit-plissegordijn
Voorbeeld smartfit plisségordijn

Smartfit systeem

Bij het smartfit systeem zit de stof in een frame. Het smartfit systeem is geschikt voor ramen met rubbers. U ontvangt steuntjes die u tussen het rubber kunt plaatsen. Vervolgens plaatst u het frame op deze steuntjes. Het smartfit systeem past precies in het kozijn en is ook geschikt voor kiep/kantelramen. Het smartfit systeem komt niet 100% tegen het kozijn aan te zitten en is derhalve niet 100% lichtdicht.